Hívjon minket:+36 (30) 470 9987

Az Instagram nemzedék is a legszebb mosolyt akarja…

Az Instagram nemzedék is a legszebb mosolyt akarja…

Nem kerülheti el senki figyelmét, hogy a médiában nap, mint nap téma az X, Y, Z generáció viselkedése, szokásai. Mindegyikük a maga módján érdekes, viszont mi most a Z generációra fókuszálnánk. Számukra mindenekelőtt az önkifejezés és a vizualitás fontos. Sűrűn használják az alábbiakat: FB, Youtube,LinkedIn, Whatsapp,Viber, Snapchat. Nagyon aktívak a közösségi médiában – amely mára életünk szilárd részévé vált -, de körükben talán az Instagram a legfelkapottabb, ezért is az elnevezés: Instagram nemzedék.

Az Instagram számokban: 90 millió aktív felhasználó/hó, 40 millió fotó/mp, 8500 like/mp.

A Z-generáció minden élethelyzetben szelfit gyárt. A suliban, a moziban, a tükörből, sőt a fürdő, WC sem tabu. Tipikusak a pózok, az arckifejezések, a csücsörítés, Duck-Face, Hand-Face-póz, majd a széles mosoly. A lényeg, hogy minél több lájk érkezzen rá. Ők azok, akik figyelemre, elismerésre vágynak, ezért pedig mindent meg is tesznek. Ismerős?

Mindezek mellett és ezzel együtt azonban a közösségi oldalaknak vannak negatív hatásai is, amelyek szorongás, depresszió, magány, testképzavar formájában jelentkeznek. Ehhez vezethetnek a photoshopolt, filterezett fotók: irreálisan elbűvölő női és férfi test, természetellenesen vakítóan fehér fogak, „hollywoodi mosoly”.

Egy amerikai kutatópárosnak évkönyvek alapján feltűnt, hogy az egyik legnagyobb eltérés az utóbbi 100 évben az volt az emberek arcán, hogy a fotókon a teljesen szigorú arcformától a fénylő mosolyig jutottak. 1900-ban szinte senki sem mosolygott még, míg 2000-ben már mindenki úgy mosolygott, mintha az élete múlna rajta. Természetesen ezt 2019-re még tovább „fejlesztették”. Nem elég a természetes mosoly, ami a „boldogság kultúrája” a mai világban, hanem a modern technikával, a filterekkel, Photoshoppal elért vakító fogsort a hétköznapi életbe is szeretnék átvinni. Itt jövünk mi a képbe, akik a mai kor igényeinek próbálunk megfelelni, természetesen egy minél kíméletesebb módon, ami tényleg csak a fogak esztétikájára irányul. Minimál invazív eljárásoknak köszönhetően vagy noninvazív eljárásokkal.

Ezekkel az eljárásokkal a fogak színén és alakján tudunk változtatni. Ebben a témakörben nagyon sok technikai dologról tudnék írni, de talán említésre méltó a digitális mosolytervezés, a páciens és a fogorvossal megbeszéltek alapján a wax-up és a set-up.

A minimál invazív alatt kerámia héjakat értünk, ami annyit jelent hétköznapi nyelven, hogy kevés foganyag elcsiszolásával egy héjszerű (0,3-0,6 mm közötti) rögzített pótlás készül a fogtechnikai laborban, amit az orvos a rendelőben a páciens szájába ragaszt.

A noninvazív kétféle lehet: orvos, vagy fogtechnikus készíti. Maga a végkifejlet ugyanaz, de itt nem történik foganyag eltávolítás.

Vannak más megoldások is, amelyek invazívabb módszerek. A cirkon kerámiák, de ide tartoznak még a préskerámiák is, amelyekből a héjak is készülnek. Ezeknek is van sokféle felhasználási lehetősége, ezt egyénileg megtervezett rehabilitációs státuszban szoktuk alkalmazni. Ide tartozik még a fogfehérítés, a fogszabályozás.

Következésképpen a mosoly a boldogság kultúrája, a tökéletes fogsor pedig a feltűnően gyönyörű mosoly titka 😉

Fogorvos partnereink közvetítésével ezt az igényt próbáljuk maradéktalanul kielégíteni.

Célunk olyan prémium minőségű fogpótlások készítése, amelyek rendkívül pontosak és precízek, funkcionálisan tökéletesen működnek és az egyedi esztétikai igényeknek maximálisan megfelelnek.

Egy napot se mosoly nélkül! 😊

Taya-Bene Tímea

Share:

Leave comment

5 × 2 =

Szigeti út 50.

Pécs, Magyarország

TEL:

+36 (30) 470 9987

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

E-mail:

precizdental@gmail.com