Hívjon minket:+36 (30) 470 9987

A munkám a hobbim

A munkám a hobbim

Kijelentem, hogy szerencsés vagyok! Ezt nem mindenki mondhatja el magáról, sajnos. A kerámia ecset az életem része olyannyira, hogy nem keresek más hobbit, hiszen a munkám a hobbim 😊.

Viszont ez sem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Úgy gondolom, ha valamit magas szinten akarsz űzni, ahhoz az alábbiak elengedhetetlenek:

Sok-sok tanulás

Tanulmányaimat a Marosvásárhelyi Főiskolán folytattam. A szakma iránti elkötelezettségemet Kapás Zsolt Tanár Úrnak köszönhetem, ő mentorom, példaképem, mesterem volt egyben. Az ő értékrendjét vettem át és viszem tovább a munkámban.

Ezek mellett a továbbképzéseknek, workshopoknak is nagy jelentőséget tulajdonítok, hiszen azt vallom, egy fogtechnikusnak mindig „toppon” kell lennie, ismernie kell a legújabb anyagokat, trendeket, technológiákat.

Alázat

A tanulásnál már csak a munkával szemben tanúsított alázatot tartom fontosabbnak. Enélkül a legjobb szakember is csak félkarú óriás, hiszen alázat nélkül soha nem látja meg a lényeget, azokat az apró dolgokat, amelyek tökéletessé tesznek egy munkafolyamatot, vagy akár az egész alkotást.

Ami elromolhat…..

Az évek során részem volt néhány kudarcban is. Aki dolgozik, az hibázhat, sőt bármennyire is jól végzi az ember a munkáját, mindig akadnak kritikusai is. Beletelt néhány évbe ezt feldolgozni és a magam javára fordítani. Most már kijelenthetem, hogy a kudarcokat leckeként fogom fel, próbatételnek, amelyekből tanulhatok és általuk előrébb juthatok. Az én épülésemet szolgálják ezek is!

Semmi sem tökéletes….

Kreatív munkát végző „alkotóként” bizony el kell fogadnunk azt, hogy semmi sem tökéletes. Ami az egyiknek jó, az a másiknak nem biztos, hogy megfelel, sőt még én magam is lehetek néha elégedetlen a saját munkámmal. Viszont úgy vélem, ez a jelenség teljesen normális mindaddig, amíg az „elégedetlenséget” a saját szolgálatomba tudom állítani és az a szakmai fejlődésemet szolgálja.

Imádom azt az érzést, hogy a munkámat olyan élvezettel végezhetem, mint ahogy más a hobbiját űzi. Azt kívánom mindenkinek, hogy tapasztaljon meg hasonlót, az alkotás szabadságát és gyönyörét!

Egy napot se mosoly nélkül! 🙂

 

Taya-Bene Tímea

Share:

Comment on "A munkám a hobbim"

  1. Milo Andras

    Udvozollek Kolllega!
    En tobb mint negyven eveg voltam fogtechnikus, ebboo tiz evig tanitottam is a szakmai elmeletet Nyiregyhazan. Jo tudni, hogy ilyen gondolkodasu emberek a z utodaink!

Leave comment

18 − tizenöt =

Szigeti út 50.

Pécs, Magyarország

TEL:

+36 (30) 470 9987

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

E-mail:

precizdental@gmail.com