Hívjon minket:+36 (30) 470 9987

Mikor „jó” egy munka?

Mikor „jó” egy munka?

 

  1. Orvoselégedettség

Természetesen a fogorvos szakmai szemmel, hozzáértéssel közelít egy pótláshoz. Figyelme a kivitelezésen belül kiterjed a pontosságra, a színre, a formavilágra, az okklúzióra, a gerinchez való viszonyra, a papillára, valamint a síkra. Azzal is tisztában vagyunk mi, fogtechnikusok, hogy mindenfajta elégedetlenség a páciens részéről a fogorvoson csapódik le, ettől lesz még nagyobb súlya minden egyes mozzanatnak részünkről is.

Azonban számomra az is elengedhetetlen, hogy az orvos igényei is nagyon magasak legyenek, hiszen csak úgy tudjuk elégedetté tenni a pácienst, ha mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről egyaránt magas minőségű, esztétikus és funkcionálisan tökéletes fogpótlások készülnek csapatmunkában.

  1. Betegelégedettség

Mi a fontos a páciensnek?

  • Az új fogpótlás kényelmes legyen
  • Tudjon az új fogpótlásával helyesen beszélni, hisz tudjuk, hogy a fogak hangképző szervek
  • Tudjon vele jól enni
  • „A korának megfelelő, szép, fiatalos mosolyt szeretne”
  • A részleges fogpótlás színe passzoljon a meglévő fogakhoz, ha pedig teljes körhídról beszélünk, akkor a páciens elképzelései és igényei a fontosak.
  1. Szakmai hozzáértés és alázat

A fentiek nem valósulhatnának meg akkor, ha nem egy olyan csapat dolgozna a háttérben, amely szakmailag maximálisan felkészült és nem hiányzik belőle a szakmai alázat sem, amelyben benne foglaltatik az orvos elvárása, nem utolsó sorban pedig a páciens igényei. Ehhez elengedhetetlen a tökéletes kommunikáció minden résztvevő között.

  1. Nyugodt lelkiismeret

Számomra akkor jó egy munka, ha este úgy fekszem le, hogy valakivel megint jót tettem, az életminőségét magasabb szintre emeltem. Ha az orvos tudja, hogy egy megbízható kerámiással dolgozhat, az számára is megkönnyíti a munkát, hiszen biztos lehet benne, hogy a megrendelt pótlással könnyen dolgozhat, a beteg elégedetten távozik a rendelőből.

Mindezeket azonban felülmúlják még a páciensek visszajelzései is, gyakran fotókkal alátámasztva: ragyogó szemek, sugárzó arc, fülig érő száj.

Nemhiába valljuk: Egy napot se mosoly nélkül! 🙂

 

Taya-Bene Tímea

Share:

Leave comment

14 + 6 =

Szigeti út 50.

Pécs, Magyarország

TEL:

+36 (30) 470 9987

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

E-mail:

precizdental@gmail.com