Hívjon minket:+36 (30) 470 9987

Létezik tökéletes fogorvos-fogtechnikus kapcsolat?

Létezik tökéletes fogorvos-fogtechnikus kapcsolat?

Mi a közös a fociban és a fogászatban? Furcsán hangozhat a kérdés, de a válasz egyszerű: a csapatmunka! Csak úgy lehetünk együtt sikeresek, ha együtt mozgunk, egy rugóra jár az agyunk, azaz gördülékeny a kommunikáció, bizalmi a kapcsolat, kölcsönös az elégedettség.

Fussa át tippjeinket, hogy Ön is átélhesse, igenis van tökéletes fogorvos-fogtechnikus kapcsolat!

 

  1. A kommunikáció mindennek az alapja!

Sőt! Minden a kommunikáció! És ez így van a fogtechnikai labor, valamint a fogorvos esetében is. A digitális világ vívmányai nagyban megkönnyítik a gyors információcserét, ezzel együtt pedig a mi dolgunkat is. Legyen az bármilyen csatorna, a lényeg, hogy ne maradjon kimondatlanul semmilyen kérés, kérdés, kívánság.

Persze ez mind szép és jó, de a tökéletes kommunikációhoz kell még valami. Hogy mi? Természetesen a közvetlen, személyes kapcsolattartás. Minden eset egyedi, így elengedhetetlen a szoros együttműködés, csak így érhetünk el tökéletes végeredményt.

 

  1. Empátia

A konstruktív, sikeres együttműködés alfája és omegája a másik fél megértése. Fogtechnikusként bizony képletesen a fogorvosi székbe kell ülnünk és átérezni azt, hogy az ott zajló folyamatok egészen mások, mint amikkel mi a laborban szembesülünk. A fogorvosnak másak a problémái, aggodalmai, szükségletei.

Mihez is kell empátia? Egyszerű a válasz: ha empatikusan közelítjük meg az adott esetet, a felmerülő problémát, már a legelején kitérhetünk az esetleges hibák elől. Ilyen lehet egy rossz lenyomat, vagy helytelen fogszínválasztás.

 

  1. Tanácsadás

Számunkra természetes az, hogy teljes tudásunkat, megszerzett tapasztalatainkat fogorvosaink szolgálatába állítjuk.

Szívesen adunk tanácsot a fogorvossal karöltve a páciensnek is. Ha bizonytalan, hasznos tippekkel segíthetjük az anyagválasztásban, az esztétikus kinézetben, miközben az árbeli különbségeket is együtt mérlegelhetjük.

 

  1. A változatosság gyönyörködtet

Napjainkra a fogtechnikus óriási anyagkavalkáddal szembesül. Szinte áttekinthetetlen az anyagok, berendezések, megmunkálási technológiák sora.

A jó fogtechnikus viszont mindig képben van. Ismeri és alkalmazza a legújabb technikákat, új, jobb, tartósabb anyagokat próbál ki és folyamatosan képezi magát.

 

  1. Tanulni, tanulni, tanulni

Az előző gondolatot folytatva, elengedhetetlen a szakmai továbbképzéseken való rendszeres részvétel, a kiállítások látogatása. A folyamatos fejlődés tágítja a látókörünket. Profitálnunk kell az ott folyó eszmecserékből, problémafelvetésekből.

Még jobb, ha ezt fogorvos partnereinkkel együtt éljük meg, hisz ez még erősíti is kapcsolatunkat. A közös élmények, tapasztalatok pozitívan hatnak a közös munkára. A közös sikert pedig igenis meg kell ünnepelni!

Összegzésként azt is mondhatnánk, a fogászati munka olyan, mint a projektmenedzseré. Hogy miért? Azért, mert közösen kell meghatároznunk a célokat (a páciens igényei, a fogorvos javaslatai), számolnunk kell az idővel és a költségekkel, rögzítenünk kell a munka egyes lépéseit (vázpróba, stb.), majd a végeredmény ellenőrzése következik. Ha minden stimmel, a projektet lezártnak tekinthetjük, jöhet a következő kihívás!

Tehát a közös nevező és a szoros együttműködés a fogorvos kollégával sikerre visznek. Ha egy esetet már a kezdetektől együtt tervezünk, jó úton járunk. Ha közösen sikerre is visszük, akkor jó csapat vagyunk!

Számunkra a legnagyobb örömöt az jelenti, mikor fogműveink szájba kerülnek és látjuk az elégedett mosolyt a fogorvos és páciense arcán.

Egy napot se mosoly nélkül! 😊

Share:

Leave comment

tíz + tizennyolc =

Szigeti út 50.

Pécs, Magyarország

TEL:

+36 (30) 470 9987

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

E-mail:

precizdental@gmail.com